01. detsembril tähistab muuseum taas jõulukuu algust. Oleme avatud 12:00 – 17:00. Sissepääs on kõigile tasuta. Traditsiooniliselt on käigus jõulurong ja jõuludresiin. Rong ja dresiin sõidavad vaba graafiku alusel. Jõulurong sõidab muuseumi ja Lavassaare vahet. Rongis sõidab kaasa jõulumoor, kes organiseerib lastele laulumänge ja laulab jõululaule, pakutakse ka maiustusi. Lavassaares saavad lapsed ehtida jõulukuuske. Sõidupilet täiskasvanule on 7 EUR. Dresiiniga saab sõita rabasse loodust nautima, täiskasvanule pileti hind 5 EUR. Lastele on kõik sõidud tasuta. Kui nälg on näpistamas saab siseruumides asuvas kohvikus maitsta jõulusööke ja jooke. Igale külastajale on ka tass kuuma glögi tasuta. Avatud on ka suveniiripood. Arveldada saab vaid sularahas või mobiiliülekandega.

Ilusat jõulukuu algust kõigile ja rahulikke jõule!